Brødr. Nesjes Møbelfabrikk ble grunnlagt i 1935 av brødrene Nils og Oddmund Nesje på hjemgården Nesje utenfor Molde.
I begynnelsen ble det produsert etter bestilling, alt fra soveværelser og kjøkkenbord til ski og taburetter.
Kårløa hvor Nesje AS ble startet i 1935

Etterspørselen vokste raskt og produksjonen ble flyttet til større lokaler. Bedriften endret navn til Nesjestranda Møbelfabrikk og utviklet egne modeller som ble satt i serieproduksjon. De første modellene var lenestoler, soveromsmøblement, syskrin og ikke minst settbordet Queen Anne som var en salgssuksess gjennom mange år.

Foto: Andreas Hollingsholm/Romsdalsmuseets fotoarkiv
Foto: Andreas Hollingsholm/Romsdalsmuseets fotoarkiv

I 1952 ble det innledet et samarbeid med tegnekontoret Bruksbo. Dette ble starten på et langt og nært samarbeid med interiørarkitekt og møbeldesigner Torbjørn Afdal.

Tegnekontoret Bruksbo og Torbjørn Afdal

En stor suksess var spisestuen Form som ble lansert i 1956. Formstolen fikk internasjonal oppmerksomhet og ble premiert med gullmedalje for god design og godt håndverk på Deutsche Handverksmesse i München i 1958. 

Samarbeidet med Torbjørn Afdal fortsetter og på 60- og 70-tallet ble spisestuen Darby og sittegruppen Minerva fabrikkens flaggskip. På denne tiden hadde fabrikken mer enn 50% eksport. Viktige eksportland var Japan og USA. Både keiseren i Japan og Det Hvite Hus i Washington var på kundelisten. 

F.V.:Grunnlegger Oddmund Nesje, Hans Nesje og møbeldesigner Torbjørn Afdal. ca. 1970.
Foto: Romsdals Budstikke/Romsdalsmuseets fotoarkiv.
F.V.:Grunnlegger Oddmund Nesje, Hans Nesje og møbeldesigner Torbjørn Afdal. ca. 1970. Foto: Romsdals Budstikke/Romsdalsmuseets fotoarkiv.
Spesialproduksjon

I 70- og 80-årene var det stor etterspørsel etter finere kontormøbler og det ble utviklet flere serier tilpasset dette. En lang rekke direktørkontor i Norge ble innredet med kvalitetsmøbler fra Nesjestranda. Det ble også spesialprodusert mange flotte møte- og styrebord til kjente bedrifter.  

Stadig flere kunder ønsket spesialtilpassede designmøbler i finere materialer, utført av dyktige møbelsnekkere. Spesialproduksjon på bakgrunn av arkitekttegninger fylte etter hvert mer og mer av kapasiteten i fabrikken.  

 

Gjennom dette fikk familiebedriften, som nå endret navn til Nesje, et godt samarbeid med mange dyktige interiørarkitekter. Sammen med interiørarkitekt Beate Ellingsen ble det levert en rekke spennende prosjekt, blant annet 52 rettssaler i Oslo Tinghus. Siden har Nesje levert rettssaler til tinghus over hele landet.

Våre verdier

Gjennom hele Nesjes historie har våre verdier stått sterkt i vår produksjon, hos våre ansatte og i samarbeid med ledende møbeldesignere og leverandører. Vi produserer i Norge med fokus på design og lang varighet.  

Vi er tidløse, ærlige og ansvarlige. Dette kommer til uttrykk gjennom vår misjon:

Vi leverer håndverksprodukter som varer gjennom generasjoner

Prestisjefylte innredningsoppdrag over hele landet

Nesje er kjent for sin produksjon av designmøbler til inn- og utland samt levering av spesialproduksjon til flere av landets mest prestisjefylte innredningsoppdrag i high-end markedet. Gjennom dette har Nesje bygget opp en unik kompetanse på å løse stadig nye prosjekt. I dag finner du spesialproduserte møbler fra Nesje på Stortinget, det nye Nasjonalmuseet, Innovasjon Norges nye lokaler, i restauranter, rettssaler, banker, bibliotek, skoler, ambassader og en lang rekke andre virksomheter samt private hjem og hytter.

Et skreddersydd møbel blir til
Dagens fabrikk på Nesjestranda
Dagens fabrikk på Nesjestranda
Tett samarbeid med møbeldesignere

Vi er opptatt av at ledende møbeldesignere skal foretrekke Nesje for å realisere sine konsepter. Hos Nesje møter designerne en ledelse som tar imot designerne med ydmykhet og respekt i en tradisjonsrik bedrift og våre medarbeidere er hjelpsomme med høy fagkunnskap.  

Det er viktig at vårt samarbeid skal bidra til at våre designere føler seg ivaretatt hos oss.  

 

Vi kjenner markedet og vi tror på norsk produksjon inspirert av våre vakre omgivelser på Nesjestranda der fabrikken vår ligger, kun 20 minutter utenfor Molde sentrum.

 

Besøk oss gjerne, også på vårt showroom og salgskontor på Studio Skøi i Oslo.